miercuri, 15 mai 2013

Staţuiunea Slănic Moldova, locul perfect pentru o vacanţă de neuitat

    
      Supranumită şi Perla Moldovei , acest loc minunat este renumit şi pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, uşor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale.
Această staţiune asigură tratament pentru tulburări digestive, boli hepatobiliare, boli metabolice si nutriţionale, boli ale rinichiului si urinare. Cura externa cu apele minerale de la Slanic Moldova ajută la tratamentul bolilor reumatismale degenerative si diartritice, al celor cardiovasculare si respiratorii, tratamentul bolilor endocrine, al bolilor ginecologice şi al altor boli. Pentru cura internă cu apă minerală se recomanda izvoarele nr.l, nr.8 si 8 bis (aflate in acelasi pavilion) şi izvoarele nr. 1 bis, nr.3 si nr. 10 (aflate intr-un alt pavilion).
 Aici există instalaţii pentru băi calde în cadă cu apă minerală, insţalatii pentru terapie respiratorie (aerosoli si inhalatii), electroterapie si hidroterapie, bazine pentru kinetoterapie, mofete, instalaţii pentru tratamentul anumitor boli vasculare periferice şi pentru gimnastică medicală.


Popa Vasile, director artistic la Casa de Cultură Slănic Moldova, despre proiectele artistice care vor avea loc în Slănic Moldova-interviu

M: Ştim deja că Perla Moldovei este un loc perfect pentru o vacanţă. Ce proiecte artistice vor putea urmări turiştii care vor vizita vara aceasta staţiunea? 
P.V.: Avem în jurul datei de 20 mai, festivalul de muzică uşoară pentru copii ''Ti Amo''.
M: De cât timp se organizează acest festival la Slănic Moldova?
P.V. : De obicei se organiza la Oneşti, acesta este primul an în care se organizează în staţiune, iar anul trecut au fost doar finaliştii.
M: Ce alte evenimente vor mai avea loc aici?
P.V. : În jurul datei de 20 iulie va avea loc Festivalul Judeţean de Folcor şi nou Târg al Meşteugurilor Artistice Trdiţionale, care ţine în jur de trei zile.
M: Ştim că de doi ani trupa One Way a cântat jazz în foişorul din parc, anul acesta va fi la fel?
P.V.: Să sperăm că da...
asteptăm să discutam cu ei de un posibil contract, asta depinde de bugetul alocat evenimentelor artistice.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu